Cart

Tapes d'àlbum - Estiu

Hits: 18019
Tapes d'àlbum - Estiu - Quin gelat!! Mmmmmmmm!!!
Quin gelat!! Mmmmmmmm!!!Autor: Núria i Anna M. Ramírez
Centre: CEIP Amadeu Vives
Nivell: a partir de P4
Materials:
làmina d´espuma eva de color carn, divermàgic marró o groc, cola blanca, vernís, culleres de gelat de plàstic, plastilina de colors, fideus de caramel per a decorar pastissos (cors, boles, boletes...), llaminadures en forma de cirera o cercle.
Descripió:
1. Es dóna a cada nen/a un triangle marcat sobre espuma d´eva i la retallen per la part de dalt amb tisores troquelades i les laterals amb tisores normals.
- 2. Es posa el nom a a la part del darrera del triangle i per la part del davant es posa divermàgic fent línies horitzontals i verticals (creuades). Es deixa assecar bé.
- 3. Es fan boles de plastilina de diferents colors, es faran més petites o més grosses segons com les vulguem col·locar, el color el triarem dels gustos que ens agradi i que combinin bé. desprès de fer la bola cal aixafar amb el palmell de la mà per tal que quedin planetes.
- 4. Decorem cada bola de gelat amb material diferent: la purpurina la posarem ja amb el vernís així ja quedarà¡ enganxada i no quedarà apilonada. Les boletes, fideus, cors i boles podem donar-la en un plat i que els infants col·loquin la bola i desprès apretin una mica per a que quedin enganxades o bé les aniran clavant amb els dits mica en mica i envernissarem amb poc vernís per tal que no es moguin les boletes-fideus i no marxi el color; trossets de plastilina els aniran posant sobre la bola i desprès l´arrossegaran amb el dit una mica i envernissem.
- 5. Quan estigui tot sec fem el muntatge. Caldrà retallar la plastilina pels costats que monti per tal que quedin totes al mateix nivell sobre la tapa.
- 6. Quan tinguem el cucurutxo i les boles de gelat enganxades clavem la cullereta sobre una de les boles i enganxem la cirera (llaminadura) a l´última bola de gelat.