Cart

Manualitats

Hits: 7720
Manualitats - ARBRE DE NADAL
ARBRE DE NADALAutor: Maria Roura Ginebra
Centre: Escola Vall del Ges (Torelló)
Nivell: Cicle Inicial
Materials:
Cartolina verda, pintura blanca, raspall de dents, paper xarol groc i vermell; làmina de dibuix (espiral); plantilles arbre, estrella i cercle; arxivador-cargolet, retoladors, punxó, grapadora petita i cúter (mestra), cel•lo, tisores i cola de barra.
Descripió:

- Marquem l´avet amb una plantilla (barret cònic amb pestanya tipus cap d´any) sobre la cartolina verda i el retallem. Tot seguit amb un raspall de dents i posant poca pintura blanca fem com si raspalléssim l´arbre amb petites raspallades i canviant de direcció fins que ens quedi com nevat.
- Quan s´ha assecat la pintura , marquem una línia d´uns 6 a 8 centímetres en la pestanya de l´arbre i la tallem amb el cúter (mestra). Seguidament muntem l´arbre (mestra): passem la pestanya per sota la línia, posem cel·lo a dins la pestanya de l´arbre i grapem amb una grapa petita per la part de baix, així com si cal repassem l´arbre perquè quedi rodó amb unes tisores.
- Marquem les plantilles de 2 estrelles i 2 cercles i els retallem.
- Pintem amb retoladors de diferents colors les lletres de l´espiral i la punxem.
- Col·loquem l´espiral per sobre l´arbre i fent un petit forat al paper hi posem l´arxivador-cargolet de manera que entri dins el buit que ens ha quedat.
- Finalment enganxem les estrelles i els cercles amb la cola i posem cello al final de l´espiral per sota per aguantar-la amb l´arbre.
-
-