Cart

Ambientació

Hits: 5863
Ambientació - Dofins i peixos de xocolata
Dofins i peixos de xocolataAutor: Núria Morales, Josep Valls, Anna M. Ramírez
Centre: CEIP AMADEU VIVES
Nivell: el peix a partir de P3, el dofí a partir de P4-P5
Materials:
xocolata desfeta en brick, llaminadures (lacasitos, bastonets de regalèssia vermella farcits de nata, plàtans, núvols, llengües marrons, espaguettis regalèssia vermella), paper de seda, cola blanca i de barra, paper de transparència, aironfix.
Descripió:
1. Si volem fer el PEIX mullar tota la mà en la xocolata desfeta i estampar-la sobre el full de transparència obrint la mà i separant els dits una mica, sobretot el gros (que pot ser aleta dorsal o ventral). Si fem el DOFÍ mullar en xocolata la vora de la mà fent una mena de ´C´ i estampar-la en el full de transparència. Deixar assecar.
- 2. Tallar trossets de paper de seda blau i enganxar-los amb cola de barra a la transparència sense tapar l´ empremta de xocolata.
- 3. Enganxar amb una mica de cola blanca les llaminadures. Per al PEIX utilitzarem núvols o plàtans tallats en làmines per a fer ratlles al cos, un tros d´espaguetti vermell per a fer la boca i un lacasito per a fer l´ull. Per al DOFÏ emprarem un lacasito o un tall prim de regalèssia vermella i nata i llengües marrons tallades en triangles per a fer la cua i aletes.
- 4. El mestr@ finalitza l´activitat tapant amb aironfix la manualitat per la part on hem anat enganxant i estampant.
- 5. La manualitat la podem penjar al vidre o penjar-la al sostre, si la fem sobre cartolina podem aprofitar-la com a tapa de projecte.