Cart

Back

Tapes d'àlbum - Altres

Diumenge, 06 Agost 2017
Tapes d'àlbum - Altres - Dibuix de l´hivern sobre fons negre.

Dibuix de l´hivern sobre fons negre.

Autor: Anna Llavina
Centre: CEIP l´Estany
Nivell: Educació Infantil
Materials:
Cartolina Dina-3 blanca, cartolina Dina-4 negra, ceres toves blanques, vernís i purpurina platejada.
Descripió:
Aquest hivern hem tocat la neu i l´hem conegut de ben a prop. En aquesta activitat el/la mestre/a, proposa als/les alumnes de fer un dibuix de l´hivern, sobre fons negre. Desprès de remenar i observar el que hi ha al racó de l´hivern, la mestra explicarà que avui treballaran amb una cartolina negra per fer un dibuix de l´hivern. Els preguntarà com poden fer-ho sobre fons negre. Provaran diferents materials fins concretar la cera tova blanca com a material per fer l´activitat. Faran memòria de què podem trobar i què no, en un paisatge d´hivern. A continuació la mestra repartirà una cartolina DinA-4 a cada infant i els encarregats donaran una cera tova blanca a cada infant. Faran el dibuix i un cop ben acabat (poden dibuixar i poden pintar) l´envernissaran amb vernís barrejat amb purpurina platejada.
- En una altra sessió, en una cartolina DinA-3 on la mestra ha dibuixat un rectangle amb llapis (una mica més petit de la mida Dina-4), els infants, escolliran elements de l´hivern (dibuixar un ninot de neu, una estrella, un trineu, una bufanda...) per fer una seriació, al voltant de tota la marca en llapis (P3 un dibuix i un gomet rodó gran negre, P4 i P5: dos dibuixos i un gomet rodó gran negre). A continuació enganxaran el dibuix de l´hivern sobre el fons negre i així tindran un treball emmarcat. Els treballs, estaran uns dies penjats a l´aula i desprès aniran a l´Àlbum de plàstica.
-
- (en la imatge per ordre, els treballs de P3 a la part superior, P4 i P5)
Tapes d'àlbum - Altres - Tapa d´Àlbum 2n Trimestre

Tapa d´Àlbum 2n Trimestre

Autor: Anna Llavina
Centre: CEIP l´Estany
Nivell: Educació Infantil
Materials:
Cartolina blanca Dina-4, cartolines de colors, xocolata (hi ha uns tetabriks de xocolata desfeta que van molt bé), cartolina groga, ulls adhesius, plastilina taronja, vernís, pinzells, llana, cartolina taronja amb els peus marcats, pintures i rodets.
Descripió:
Aquesta És una proposta de tapa d´Àlbum pel 2n trimestre.
- La base: El/la mestre/a reparteix una cartolina Dina-4 blanca a cada alumne/a i els posa una mica de xocolata desfeta al mig. Els/les alumnes escampen la xocolata per tota la cartolina i a continuació amb un dit, fan detalls ja practicats anteriorment, al resseguir amb el dit, la xocolata marxa de la cartolina base i es veu millor el dibuix fet (els/les alumnes disfrutaran llepant-se els dits de treure la xocolata!!)
- El pollet: El/la mestra donarà a cada alumne/a una cartolina groga amb el pollet per punxar. Al pollet li enganxaran un ull belluguet, un bec de plastilina (fent un xurret, aixafat i vernissat) i punxaran quatre peus que enganxaran de dos en dos amb llana al mig, per darrera del pollet, la mestra enganxarà la llana, els/les alumnes enganxaran el pollet al centre de la cartolina de xocolata.
- Els ous: El/la mestra donarà cartolines de colors als alumnes, cadascú n´escollirà dues de diferents, hi estamparan un rodet amb pintura i hi estamparan també el dit sucant a les pintures. Un cop sec podran retallar els ous, que el/la mestre/a haurà marcat per darrera anteriorment i els enganxaran al costat del pollet, damunt la cartolina enxocolatada.
- La veritat És que queda molt graciós, l´ull i les potes del pollet es belluguen i són colors molt vistosos. A més, deixa anar un perfum de xocolata que fa agafar gana...

Et presentem el nou Mes Que Tapes, que hem renovat amb un doble objectiu: per una banda facilitar la visualització de les imatges, tant en ordinadors com en dispositius mòbils, i per una altra fer més àgil i ràpida la tramesa de fitxers per tal que pugueu compartir les vostres creacions des del vostre mòbil i sense gaires entrebancs.
Ara el procés de tramesa és molt fàcil, només cal activar l'opció TRAMESA D'IMATGES del menú superior i, si ho feu des d'un mòbil, fer la foto, omplir els camps del formulari, i enviar-la.
Aquest espai no seria possible sense la vostra col·laboració, és per això que les vostres aportacions són necessàries per tal que aquest recull d’idees i materials es vagi renovant i ampliant cada dia.
Volem donar les gràcies a tothom que ha col·laborat per fer possible aquest espai i a tothom que ho farà en el futur. Si trobes útil aquest espai, t'animem a trametre les teves aportacions.
Pels nostàlgics, conservem l'espai antic en segon pla. Podeu accedir des del banner MESQUETAPES-RETRO que trobareu a l'esquerra de la pantalla.
Si tens algun suggeriment, dubte, o detectes alguna anomalia, t'agrairem que ens la comuniquis a mesqtapes@gmail.com

Gràcies per la teva col·laboració