Cart

Back

Ambientació

Diumenge, 06 Agost 2017
Ambientació - Flor amb CD i papallona

Flor amb CD i papallona

Autor: ANNA M. RAMÍREZ DELGADO
Centre: CEIP AMADEU VIVES
Nivell: p4
Materials:
FLOR: cartolina de colors, purpurina fluorescent, retoladors permanents daurat i platejat, retoladors verds, Cd´s o DVd´s, cola blanca, tisores. PAPALLONA: cartolina, agulles grosses roba, plastilina negra i blanca, pintura, cola blanca, tisores.
Descripió:
FLORS:
- 1. Retallar els pètals i la tija, prèviament marcada amb llapis sobre cartolina de colors i verda respectivament.
- 2. Fer ratlles verdes a la tija amb retoladors verds.
- 3. Fer a sobre del CD puntets amb retoladors permanent platejat i daurat.
- 4. Posar cola blanca al CD fent punts, ratlles o ones.
- 5. Tirar purpurina de colors vius (barrejada o no) i enretirar la sobrant aixecant el CD.
- 6. Enganxar la tija i el CD als pètals.
- 7. Un cop seca la cola podem passar un fil de pescar i penjar-la al sostre (haurem de fer un forat al mig del CD), enganxar-la amb bluetack a les finestres, enganxar sobre una cartolina per a confeccionar la tapa d´estiu o bé anar-les col·locant sobre paper d´embalar de color verd o blau per a decorar el vestíbul de primavera.
- 8. Una altra alternativa seria posar al mig del CD una boleta o boletes de paper de seda.
- PAPALLONES:
- 1. Pintar i deixar assecar l´agulla d´estendre roba.
- 2. Retallar les ales de manera simètrica doblegant la cartolina de color i només dibuixant un costat (3).
- 3. Obrir la cartolina i Pintar de forma simètrica les ales (només posarem pintura en un costat i doblegar, a l´obrir la cartolina haurem tacat l´altre costat).
- 4. Fer els ulls amb plastilina blanca i negra fent esferes i enganxar a l´agulla amb cola blanca.
- 5. Enganxar l´agulla sobre les ales.
- 6. Segons la utilitat que li vulguem donar a la papallona podem enganxar les ales (llavors les farem petites) dins de l´agulla a la part superior, aixÍ podrem fer-la servir de clip i al posar un full al mig es veuran les ales. Si enganxem les ales a la part de sota sense obrir l´agulla taparem les ales a l´hora de pinçar algun paper, així que servirà per a decorar el vestíbul o les finestres.
Ambientació - Decorem les finestres de l´aula

Decorem les finestres de l´aula

Autor: Anna Llavina
Centre: CEIP l´Estany
Nivell: Educació Infantil
Materials:
Esprai per fer la neu als vidres, cartolines negres, pelfes, punxons, pintura taronja, pintura blanca, pinzells, ceres toves i plastilina blanca.
Descripió:
No hem d´oblidar de decorar les finestres de l´escola per aconseguir un entorn més acollidor, atractiu i més proper als infants. En aquesta ocasió, desprès de la nevada, vàrem decidir entre tots de decorar-ho amb neu, pingüins i estrelles.
- El/la mestre/a porta un esprai per fer neu a les finestres (no hi haurà cap problema de toxicitat, està preparat per això i a part, les finestres estan en una alçada on cap infant pot arribar-hi per tocar-les). Els infants punxaran el contorn d´un pingÃ¼Í gran i el d´un de petit i a continuació li pintaran els ulls, el bec, la panxa i les potes amb ceres o pintures, segons vulguin fer l´activitat, ja que al decidir la tècnica van arribar a l´acord de tenir llibertat per escollir una de les dues opcions. La mestra penjarà, a les finestres , els pingüins un cop llestos.
- Per seguir treballant alguns moviments de motricitat fina que ajudaran a desenvolupar amb més facilitat l´escriptura dels infants, donarem als infants una activitat de traç a realitzar. És un full Dina-4 on practicaran les estrelles. En cada quadrícula les estrelles estan començades.
- A continuació, la mestra repartirà a cada infant un full on hi ha una estrella dibuixada (*) i explicarà als infants com fer l´estrella. Hauran de fer 4 ´xurros´ de plastilina i posar-los un damunt de l´altre units pel mig. Només pressionant una mica ja quedarà l´estrella fixada. A continuació la mestra fixarà les estrelles als vidres de les finestres mentre els alumnes faran boles amb la plastilina que els ha sobrat per tal de guardar-la correctament. Ja tindrem una aula encara més xula!!
Ambientació - Dofins i peixos de xocolata

Dofins i peixos de xocolata

Autor: Núria Morales, Josep Valls, Anna M. Ramírez
Centre: CEIP AMADEU VIVES
Nivell: el peix a partir de P3, el dofí a partir de P4-P5
Materials:
xocolata desfeta en brick, llaminadures (lacasitos, bastonets de regalèssia vermella farcits de nata, plàtans, núvols, llengües marrons, espaguettis regalèssia vermella), paper de seda, cola blanca i de barra, paper de transparència, aironfix.
Descripió:
1. Si volem fer el PEIX mullar tota la mà en la xocolata desfeta i estampar-la sobre el full de transparència obrint la mà i separant els dits una mica, sobretot el gros (que pot ser aleta dorsal o ventral). Si fem el DOFÍ mullar en xocolata la vora de la mà fent una mena de ´C´ i estampar-la en el full de transparència. Deixar assecar.
- 2. Tallar trossets de paper de seda blau i enganxar-los amb cola de barra a la transparència sense tapar l´ empremta de xocolata.
- 3. Enganxar amb una mica de cola blanca les llaminadures. Per al PEIX utilitzarem núvols o plàtans tallats en làmines per a fer ratlles al cos, un tros d´espaguetti vermell per a fer la boca i un lacasito per a fer l´ull. Per al DOFÏ emprarem un lacasito o un tall prim de regalèssia vermella i nata i llengües marrons tallades en triangles per a fer la cua i aletes.
- 4. El mestr@ finalitza l´activitat tapant amb aironfix la manualitat per la part on hem anat enganxant i estampant.
- 5. La manualitat la podem penjar al vidre o penjar-la al sostre, si la fem sobre cartolina podem aprofitar-la com a tapa de projecte.

Et presentem el nou Mes Que Tapes, que hem renovat amb un doble objectiu: per una banda facilitar la visualització de les imatges, tant en ordinadors com en dispositius mòbils, i per una altra fer més àgil i ràpida la tramesa de fitxers per tal que pugueu compartir les vostres creacions des del vostre mòbil i sense gaires entrebancs.
Ara el procés de tramesa és molt fàcil, només cal activar l'opció TRAMESA D'IMATGES del menú superior i, si ho feu des d'un mòbil, fer la foto, omplir els camps del formulari, i enviar-la.
Aquest espai no seria possible sense la vostra col·laboració, és per això que les vostres aportacions són necessàries per tal que aquest recull d’idees i materials es vagi renovant i ampliant cada dia.
Volem donar les gràcies a tothom que ha col·laborat per fer possible aquest espai i a tothom que ho farà en el futur. Si trobes útil aquest espai, t'animem a trametre les teves aportacions.
Pels nostàlgics, conservem l'espai antic en segon pla. Podeu accedir des del banner MESQUETAPES-RETRO que trobareu a l'esquerra de la pantalla.
Si tens algun suggeriment, dubte, o detectes alguna anomalia, t'agrairem que ens la comuniquis a mesqtapes@gmail.com

Gràcies per la teva col·laboració